Rytiersky rád sv. Gorazda"Budúcnosť bude patriť tomu, kto prinesie svetu najväčšiu nádej"

Články za rok 2018

Ochrana osobných údajov

Publikované Včera v 08:47 v kategórii Ochrana osobných údajov, prečítané: 4x

Zabezpečenie ochrany osobných údajov Rytierskym rádom sv. Gorazda Čl. I Základné ustanovenia 1) Účelom tohto dokumentu je preukázať, že spracúvanie osobných údajov Rytierskym rádom sv. Gorazda v Slovenskej republike sa vykonáva v súlade s aktuálne platnou právnou úpravou, najmä Zákonom 18/2018 Z. z. ochrane osobných údajov a Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a… Celý článok ›


Pomaly sa stmieva - blíži sa Noc kostolov

Publikované 22.05.2018 v 14:37 v kategórii Výchovno-vzdelávacie aktivity, prečítané: 7x

Pomaly sa stmieva - blíži sa Noc kostolov

Pomaly sa stmieva - blíži sa Noc kostolov...Ďalší hektický deň za nami a ďalší týždeň pred nami... No našťastie prišli naše deti, aby zmenili zvrat udalostí – urobili nám radosť svojím smiechom a preskúšali našu trpezlivosť svojím temperamentom :-D Témou stretnutia ostáva do konca týždňa Noc kostolov. V piatok sa totiž opäť stretneme a návštevníkom kaplnky sv. Gorazda predostrú program spočívajúci z básní, piesní a divadielka. Takže ako ináč… Celý článok ›


Sprejeri frajeri a maliari robia radosť mamám :-)

Publikované 15.05.2018 v 08:46 v kategórii Výchovno-vzdelávacie aktivity, prečítané: 10x

Sprejeri frajeri a maliari robia radosť mamám :-)

Deň nedeľný – Deň matiek so svojou výnimočnosťou prešiel a v ústrety sa nám ženú dni všedné. My sme ešte na chvíľku podržali myšlienky patriace naším mamám a na základe príbehu sme sa zamysleli i nad vzťahmi k svojmu okoliu. S pravou láskou ide ruka v ruke i radosť, ktorú túžime darovať blízkemu, ktorého máme radi. A takýmito darmi boli včerajšie obrazy. Deti maľovali i sprejovali. Každý si vyskúšal, čo v danom momente chcel. Výsledky prác boli… Celý článok ›


Krásny deň matiek!

Publikované 13.05.2018 v 12:37 v kategórii Novinky, prečítané: 11x

Krásny deň matiek!

Všetko najlepšie všetkým mamám - vďaka za vašu nekonečnú lásku :-)Mama, miluješ ma? Barbara M. Joose Mama, miluješ ma? Áno, milujem, miláčik. Ako veľmi? Milujem ťa viac ako ten havran miluje svoj poklad, viac ako pes miluje svoj chvost, viac ako veľryba miluje svoje vystrekovanie vody. Ako dlho? Budem ťa milovať, kým umiak (kanoe) nezmizne do tmy, až kým sa hviezdy otočia k rybám na oblohe a až kým puffin bude kvitnúť na Mesiaci. Mami, čo keby som… Celý článok ›


Snehulienka a sedem trpaslíkov :-)

Publikované 08.05.2018 v 11:20 v kategórii Výchovno-vzdelávacie aktivity, prečítané: 19x

Pilne pracujeme. Veď už sa nezadržateľne blíži Noc kostolov! Snehulienka a jej sedem trpaslíkov svoje role sčasti ovládajú. A smiechu je pri nej vždy plno. Dokonca nám pribudol aj rám na zrkadlo zo starého okna :-) Pre potešenie sa nám podarilo opäť vybehnúť do parku a zahrať si tam s našimi milými hosťami futbal, Na Červenú čiapočku. Využili sme aj kolotoč a preliezačky. Dievčence uzavreli svoj tajný spolok pred chlapcami a utekali pred týmito lapajmi do… Celý článok ›


Život pre druhých napriek handicapom

Publikované 02.05.2018 v 10:24 v kategórii Výchovno-vzdelávacie aktivity, prečítané: 16x

Život pre druhých napriek handicapom

Jedného dňa som si čítala životný príbeh spisovateľky Helen Kellerová z Alabamy. Zaujímavá osobnosť – poznáte ju? Helen Adams Kellerová sa narodila 27. júna 1880 v Tuscumbii v štáte Alabama. Narodila sa ako zdravé dieťa, no keď mala 19 mesiacov, ochorela na – vtedy ešte neznámu – meningitídu (ľudovo povedané zápal mozgových blán), ktorá ju pripravila o zrak i sluch. A práve tu sa začína príbeh neobyčajnej ženy, ktorá svojou húževnatosťou, za… Celý článok ›


Márnotratný syn

Publikované 24.04.2018 v 08:50 v kategórii Výchovno-vzdelávacie aktivity, prečítané: 18x

Márnotratný syn

Už o 8 mesiacov sú tu Vianoce a vianočné upratovanie! Tešíte sa, nie? :-) Aj my, pravdaže. No s upratovaním vo veľkom sa začalo už v pondelok. Náš domček dostane nový šat – už sa nevieme dočkať :-) Aby sme však zabránili prípadným úrazom, rozhodli sme sa deťmi stráviť náš vzácny čas v parku – priamo v prírode. Radosť detí bola veľká a našťastie pre nás – veď park je hoci stredne veľký, dosť veľký na to, aby sa šantiaci škriatkovia rozbehli… Celý článok ›


Výchova detí – láska a múdrosť

Publikované 17.04.2018 v 08:55 v kategórii Výchovno-vzdelávacie aktivity, prečítané: 15x

Výchova detí – láska a múdrosť

Tak sme tu opäť po týždni so správami z aktivít Rytierskeho rádu sv. Gorazda :-) A teraz vážne: Minulý týždeň sme sa zobudili s tým, že naše malé detičky poriadne vyrástli a sú schopné a zrelé pomáhať. Dnešný deň bol pre jedno z takýchto detičiek prvým. Rozhovory nám pomohli k tomu, že máme plán, ako a kedy zapojiť našich rastúcich dobrovoľníkov a môžem povedať, že postupne sa nám z nich vykľujú samostatné dievčence, ktoré budú vždy vedieť,… Celý článok ›


Keby som hovoril ľudskými jazykmi aj anjelskými a lásky by som nemal...

Publikované 10.04.2018 v 14:19 v kategórii Výchovno-vzdelávacie aktivity, prečítané: 21x

Keby som hovoril ľudskými jazykmi aj anjelskými a lásky by som nemal...

"Keby som hovoril ľudskými jazykmi aj anjelskými a lásky by som nemal, bol by som ako cvendžiaci kov a zuniaci cimbal. A keby som mal dar proroctva a poznal všetky tajomstvá a všetku vedu a keby som mal takú silnú vieru, že by som vrchy prenášal a lásky by som nemal, ničím by som nebol. A keby som rozdal celý svoj majetok ako almužnu a keby som obetoval svoje telo, aby som bol slávny a lásky by som nemal, nič by mi to neosožilo. Láska je trpezlivá, láska je… Celý článok ›


Požehnané veľkonočné sviatky

Publikované 28.03.2018 v 11:09 v kategórii Novinky, prečítané: 34x

Požehnané veľkonočné sviatky

Požehnané veľkonočné sviatkyplné pokoja, šťastia, radosti a láskyVám prajekolektív Rytierskeho rádu sv. GorazdaChrenovská 15, 949 01 Nitra Celý článok ›